Handleiding - Compostzeef

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Handleiding

Hoe gebruik ik mijn CompostSifter?
*********************************
Plaats de CompostSifter op een kruiwagen, stapelbox, de rand van uw compostbak of een zelfgemaakte constructie.
Monteer een metalen of aluminium latje boven op de rand je compostbak met daar tussen enkele moeren en sluitringen om de afstand te creëren die je nodig hebt. Met de schroeven regel je de helling van de CompostSifter.
Let er op dat de achterkant schuin naar achter 5 a 6 cm. lager komt te zitten dan de vulopening vooraan. Naar gelang het model van uw kruiwagen kan het gebeuren dat de achterkant lager of hoger zit dan de 5 a 6 cm. In dat geval plaats je een verhoging onder het kruiwagenwiel of onder de 2 poten van de kruiwagen om dit probleem op te lossen. Probeer nooit om dit te corrigeren door aan de CompostSifter te wringen of te trekken, de kans bestaat dat je hierdoor het montagedeel zal beschadigen.
 
 
Gebruik geen te natte compost, die gaat kleven en zal uw zeef elementen verstoppen.
Schep niet teveel in de trommel, door te werken met kleine hoeveelheden zal je uiteindelijk een beter en ook een sneller resultaat bekomen.
Werk altijd met twee handen. Met één hand, neem je het handvat bovenaan stevig vast en met de andere hand draai je de trommel zachtjes en langzaam rond. Geef het te zeven materiaal de kans om te vallen op de zeefelementen, waardoor brokken compost uit elkaar breken. Tijdens het draaien beweeg je met het handvat bovenaan de CompostSifter lichtjes naar voor en naar achter waardoor het te zeven materiaal over de zeefelementen schuift.
Na enkele draaibewegingen kan je telkens wat bijvullen. Wanneer er teveel niet gecomposteerde resten in de trommel achter blijven, maak je deze leeg door het geheel volledig naar voor te kantelen terwijl je blijft draaien.
Voor een lange levensduur, na ieder gebruik met een krachtige waterstraal de CompostSifter schoonmaken en de wieltjes controleren of ze in vrije stand los kunnen draaien. De wieltjes zijn gemaakt van slijtvast “Ertalon”. Gebruik nooit smeermiddelen op basis van olie of vet, dit zal er enkel toe bijdragen dat restanten zullen vast klitten tussen de wieltjes en de trommel zwaarder zal draaien, een siliconen spray kan wel.
De CompostSifter is o.a. ook geschikt voor het zeven van zand uit de zandbak van de kinderen. Bladeren, takjes en andere onreinheden kan je probleemloos verwijderen. Verloren geraakt speelgoed komt zo weer tevoorschijn.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu